"We are born with three things:

Joy, love and a passion for life.

It's up to us what we reach for"


dr. Edith Eger

Psychosociale Therapie, ook wel holistische therapie of integratieve therapie, geef ik meesttijds in de buitenomgeving van de prachtige Betuwe. Op deze manier volg ik de cycli van de natuur.

Net als de natuur verloopt ook jouw (bedrijfs)leven en dat van anderen volgens een cyclisch proces. Samen kijken we waar jij in het proces vastloopt. Of het nou gaat om het verlies van een dierbare, het gevoel jezelf te zijn kwijtgeraakt, een burnout, traumaverwerking, belemmerende patronen, meer naar je gevoel willen luisteren... Ik geef je inzicht in hoe je je natuurlijke stroom weer op gang brengt en jij weer in je eigen kracht komt te staan.

De therapie sessies vinden in een natuurlijke omgeving plaats, op mijn privé weilandje in Asch, bij mijn retrocaravan, waar ik ook mijn paarden, poezen, kippen en varkens heb. Ook neem ik soms clienten in hun traject mee naar Het Zoelense Bos. De natuurlijke omgeving helpt jou de rust en de ruimte te vinden om dichterbij jezelf te komen en zo sneller en natuurlijker tot nieuwe mogelijkheden te komen. Van vier kale muren en een zakelijke omgeving is dus geen sprake. Ook dit helpt jou uit jou 'out of the box' te gaan, je bent dan al meer uit je hoofd en meer in contact met jezelf. Soms vragen de omstandigheden er om om naar binnen te gaan, vanwege het weer, of om andere soorten therapie toe te passen. Hiervoor heb ik sinds kort een warme, gemoedelijke locatie middenin het centrum van Culemborg. Verscholen, rustig en toch heel centraal en bereikbaar.


Wat is Psychosociale therapie?

Psychosociale therapie is laagdrempelige, praktische psychologische hulpverlening.

In deze therapie gaat het om het onderzoeken van belemmerende gedragspatronen en dieper liggende blokkades bij de cliënt. In de therapie staat de hulpvrager met zijn hulpvraag centraal. Psychosociale therapie omvat een zeer gevarieerd aanbod van benaderingen/therapieën, afhankelijk van de hulpvraag.

Psychotherapie is een vorm van therapie, die ervan uitgaat dat een persoon de wijsheid, de kwaliteiten en eigenschappen én de kracht bezit die nodig zijn om zelf aan de klachten of het probleem waar hij of zij last van heeft te werken. De cliënt heeft zelf voldoende hulpbronnen tot beschikking om aan een oplossing te werken. Als therapeut kan ik je helpen die bronnen in jezelf te ontdekken. Hiervoor gebruik ik de basis van allerlei technieken en interventies uit verschillende reguliere en alternatieve stromingen, onder andere:


 • Integratieve Psychotherapie
 • Voice Dialogue
 • Lichaamsgerichte psychotherapie
 • NLP
 • Mind-Body interventies
 • Innerlijk Kindwerk
 • Meditatie/ Visualisatie
 • Systemisch werk
 • Tijdlijntherapie
 • Voorouderregressie
 • Energiewerk
 • Chakratherapie
 • Mindfulness
 • Hypnotherapie
 • Mindfulness
 • Yoga
 • Reiki
 • Psychic Reading

Psychosociale therapie werkt op bewust en op onbewust niveau en gaat ervan uit dat mensen herstel en groei zélf kunnen bewerkstelligen.

Uitgangspunt van psychosociale therapie is de overtuiging dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En dat de mens met zijn / haar klacht niet los gezien kan worden van de mensen en de wereld om zich heen; deze beïnvloeden elkaar.

Therapie Aanbod

Psychosociale therapie 1-op-1 richt zich niet op de enkelvoudige klacht of op een enkelvoudig behandelprotocol. Het heeft een dieperliggende, structurele en contextuele benadering waardoor een echte positieve en blijvende verandering ontstaat. 

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en leg je uit wat jouw probleem inhoudt of waaraan je wil werken. In overleg bespreken we jouw doel en ik kijk steeds welke techniek of methode op dat moment het beste zal werken. Onder begeleiding ga je dan zelf aan de slag om een veranderingsproces door te gaan.

Soms is dat proces moeilijk en zwaar. Je loopt niet voor niks meestal al heel lang hetzelfde pad.

Je gedrag aanpassen of gevoelens verwerken kan voelen als een worsteling en oude pijn wordt voelbaar.

Echter: je zult merken dat je ook groeit en dat oude pijn voelen ervoor kan zorgen dat deze geheeld wordt en dat er ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten, gevoelens en gedachten. 

Wil je meer weten over therapie of een afspraak maken, neem contact op via het contactformulier.


Natuurtherapie 1-op-1, is wandelen in de natuur gecombineerd met verschillende oefeningen geinspireerd op yoga, tai chi, ademhaling, meditatie, visualisatie, chakraontwikkeling en therapie- en coachingstechnieken.

Een Natuurtherapie sessie helpt jou bijvoorbeeld bij rouwverwerking, een burnout, grenzen stellen, dichter bij jezelf komen, je kracht (her)vinden, je lichaam en emoties leren voelen. Het biedt jouw een rugzak vol mogelijkheden die tijdens een Mind-Walk© wandeling daadwerkelijk voelbaar worden in je lichaam en daarmee bruikbaar in het dagelijks leven. Bovendien is een Mind-Walk© helemaal op maat, naar jouw behoeftes. Samen kunnen we het onderwerp van jouw Mind-Walk sessies samenstellen. Natuurtherapie is ook uitermate geschikt voor jongeren en mensen met uitdagingen bij ADHD, autisme en/of hoogsensitiviteit.

Wil je meer weten over een Natuurtherapie sessie of een afspraak maken, neem contact op via het contactformulier.


Lichaamsgerichte therapie 1-op-1 is een vorm van therapie die het lichaam als ingangspunt neemt voor het bevorderen van emotioneel, psychologisch en spiritueel welzijn. Deze vorm van therapie erkent de nauwe verbinding tussen lichaam en geest en richt zich op het herstellen van balans en het vrijmaken van geblokkeerde energieën in het lichaam. Door middel van ademhalingstechnieken, lichaamsbewustzijn, aanraking, beweging en expressie worden diepgewortelde spanningen, trauma's en negatieve patronen aangepakt. Lichaamsgerichte therapie biedt een veilige ruimte om de innerlijke wijsheid van het lichaam te verkennen en te benutten voor persoonlijke groei, genezing en zelfontplooiing.

Deze vorm van therapie is effectief omdat het de opgeslagen energie en spanning in het lichaam helpt ontladen, waardoor symptomen zoals nachtmerries, woede-uitbarstingen en gevoelloosheid verminderen. Het helpt mensen om traumatische ervaringen op een veilige manier te verwerken en hun veerkracht te herstellen.

Lichaamsgerichte therapie kan helpen bij een breed scala aan uitdagingen, zoals stress, angst, trauma, chronische pijn en relationele problemen. Het is een proces van zelfontdekking en groei, waarbij je leert luisteren naar de wijsheid van je lichaam en je innerlijke balans herstelt.

Wil je meer weten over een lichaamstherapie sessie of een afspraak maken, neem contact op via het contactformulier.


Body Awareness Yogalessen

Yoga voor innerlijke veiligheid

Yoga komt van het Sanskriet woord yuj, wat verbinden, samenvoegen en verenigen betekent. Het gaat hier om elke vorm van verbinding: tussen lichaam en geest, beweging en ademhaling, met anderen, met het moment etc.

De belangrijkste voorwaarde om deze liefde te kunnen toelaten is dat je je volledig veilig voelt.

Daarom is de yoga bij True Nature Therapy erop gericht om jou bewust te laten worden van je innerlijke veiligheid, zekerheid, eigen kracht en zelfvertrouwen.

Yoga bij TNT is als thuiskomen.

Deze yogales is voor mensen die (tijdelijk) worstelen met vertrouwen, vanuit een vroeg trauma, of door een recente heftige ervaring. Mensen die moeite hebben met het ervaren van hun eigen lichaam en het vinden van ontspanning, en die graag willen leren hoe ze meer in contact kunnen komen met hun lichaam en hun gevoel. Of als je gewoon even wat meer grond onder je voeten nodig hebt.

Deze Yogalessen zijn een benadering van yoga die rekening houdt met de unieke behoeften van mensen die met het thema veiligheid worstelen. Het is ontworpen om een veilige omgeving te creëren waarin mensen zich op hun gemak voelen en zich kunnen concentreren op hun lichaam en ademhaling. Het is een niet-bedreigende manier om te werken aan Body Awareness, en het versterken van emotionele en mentale gezondheid door een letterlijke en figuurlijke bodem te creëren. De lessen zijn een combinatie van oa. restorative yoga, yin yoga, tapping, bewegingen gebaseerd op tai chi en chi gong.


Ontdek de lichtheid van het leven zijn als je je veilig in jezelf voelt

Ontdek de vrijheid van onvoorwaardelijk zelfvertrouwen

Wil je graag een keer een proefles komen doen? Boek hem hieronder! Als je eerst nog een vraag hebt, dan kun je me mailen op hello@truenaturetherapy.nl

True Nature Therapy Deep Diving Traject

Wat is het?

Een persoonlijk traject waarbij je diep duikt naar de verschillende lagen in jou. Je weet (ongeveer) wat jouw doel is en/of ik help je die helder maken.

Door middel van zes wandelingen in de natuur, met lichaamsoefeningen, opdrachten voor thuis, therapeutische en coachende feedback van mij kom je dichter bij jouw eigen natuur. Wie ben ik? Wat voel ik (niet)? Wat geloof ik over mezelf? Wie wil ik zijn? Wat heb ik daarvoor nodig?


Wat gaan we doen?

Zes transformatieve wandelingen op thema, van 1,5 uur verdeeld over maximaal 6 maanden. De wandelingen bevatten onder andere de volgende onderdelen:

- lichaamsoefeningen gebaseerd op oa. yoga, tai chi, chi gong en tapping

- mindful wandelingstechnieken

- meditatie/ visualisatie

- ademhalingstechnieken

- muziek

- natuurverbindende oefeningen/ rituelen

Daarnaast ontvang je bij elke wandeling ondersteundende, kleine materialen en verdiepende huiswerkopdrachten. Je ontvangt na elke wandeling de samenvatting en feedback. Je kunt mij persoonlijk bereiken tijdens het hele traject voor vragen en/ of ondersteuning.

Een echte verdiepende innerlijk reis in de natuur, op maat en helemaal 1-op-1.


Wat doet het?

Wanneer jij jezelf voor 100% in dit project stort komen we uit bij jouw doel; dichter bij jezelf en jouw passie en verlangens, bij wie jij ECHT bent; krachtiger, rustiger, meer plezier, meer JIJ!


Resultaat

Veranderde patronen werken levenslang door, een ultra-duurzaam kado voor jezelf dus.

Wil je meer informatie over dit traject of wil je je aanmelden? Neem dan contact op via het contactformulier.

Voor tarieven van dit traject, klik hier.


Uniek groeps- jaarprogramma; Sisters of Wisdom
Een unieke sisterschap ervaring voor vrouwelijke ondernemers met kracht, wijsheid, puurheid en een vleugje magie.

Wat is het?
-Groep voor vrouwelijke ondernemers die hun wijsheid, kennis en diepte met elkaar willen delen. Een samenkomst van vrouwen waar ruimte wordt gecreëerd om te delen, leren en shinen. Elkaar stimuleren om te doen waar je voor bent bedoeld en ik help je daarbij!
-Unieke samensmelting van een persoonlijke vrouwencirkel én zakelijke onderneemsters
-1x per kwartaal instapmogelijkheid, je krijgt een persoonlijk gesprek met mij van tevoren om te kijken hoe het voelt voor jou én mij.

Wat gaan we precies doen?
-Die hoor je vanzelf


Wat krijg je?
-Mix van persoonlijke groei, sisterschap en professionele groei, versterking en draagkracht
-4 thematische Sisters of Wisdom dagretreats
-4 live avonden; de Magical Evenings
-Huiswerkopdrachten voor verdieping
-Toegang tot de appgroep met alle vrouwen waarin je elkaar kunt ondersteunen
-Een waardevolle 1-op-1 sessie met Thirza voor persoonlijke ondersteuning/advies/sparring
-Een jaar lang liefdevolle, wijze ondersteuning van Thirza
-My gift to you; to catch others on fire with the Light that burns in my heart!

Start Jaarprogramma: ntb

Waar?
De locaties voor de Sisters of Wisdom dagretreats zullen passend zijn bij het thema.
De locaties voor de Magical Evenings: Tiel en/ of Culemborg

Tijd
Sisters of Wisdom dagretreats: start om 10.00 tot 17.00, inclusief voedzame yummie vegan lunch
Magical Evenings: Van 19.00-22.00

Jouw investering
1224 euro per jaar, dat is 102 euro per maand


EARLY BIRD korting; 1124 euro


Wil jij jouw zakelijke en persoonlijke droom leven?
Wil jij de kracht en wijsheid van sisterschap ervaren?
Are you ready to catch on fire?

Meld je dan nu aan bij hello@truenaturetherapy.nl

Heb je eerst wat vragen? Bel of mail me gerust of kom naar de Open Avond, waar je alvast een vleugje natuurlijke cyclus en feeling the fire meekrijgt.

De exacte data en locatie info volgt...

Sisters of Wisdom Catch on Fire

Voor bedrijven

Mind-Walk© biedt meditatieve wandelingen met invloeden uit yoga, mindfulness training, ademhalingstechnieken en meditatie. Een afwisseling van fysieke inspanning en mentale ontspanning.


Mind-Walk© bied ik aan als trainingstraject op maat gemaakt voor jouw bedrijf en dus ook de vraag van jouw bedrijf. Het is ook mogelijk om het als (terugkerende) workshop of empowerment in te zetten.


Leeftijd, wandelervaring en conditieniveau zijn niet van belang. Mind-Walk is ook geschikt als je herstellende bent van een burn-out én het werkt preventief.


Locatie: in overleg

Kort traject: 4 Mind-Walks van 45 minuten

Kosten: €800,- exclusief BTW

Lang traject: 8 Mind-Walks van 45 minuten

Kosten: €1200,- exclusief BTW


Prijzen zijn inclusief intakegesprek, trainingsvoorbereidingen, eindgesprek en gebruikte materialen. Exclusief reiskosten en reistijd.

Voor vragen, een offerte op maat en/of meer info, neem contact op.

Tarieven

Een Psychosociale Therapiesessie op locatie* kost 147 euro per 90 minuten.

Een Natuurtherapiesessie op maat kost 441 euro voor 3 sessies van 1,5 uur.

Een Lichaamsgerichte Therapiesessie op maat kost 147 euro per 90 minuten.

Het True Nature Therapy Deep Diving Traject kost nu nog 1029,- euro, inclusief voorbereiding, materialen, terugkoppeling, huiswerkopdrachten, 6 maanden lang contact voor vragen, delen, feedback via Whatsapp of Telegram.

* Ik maak gebruik van verschillende locaties gedurende jouw traject; in Asch, Het Zoelense bos of Het Hof in Culemborg

Tarieven zijn vrijgesteld van omzetbelasting op grond van artikel 25 uit de Wet op de omzetbelasting.

NB: Tot 24 uur van tevoren kan je een afspraak kostenloos afzeggen of verzetten. Daarna breng ik de kosten van een sessie in rekening.

Tarieven yogalessen:

Proefles Body Awareness Yoga kost €8,50

Een proefles is 1 maand geldig 

Losse les Body Awareness Yoga kost €17

Een losse les is 1 maand geldig

Privé les Body Awareness Yoga kost €70

Strippenkaart 10 lessen Body Awareness Yoga kost €145


Vergoedingen

Helaas wordt persoonlijke therapie/yoga standaard niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wil je een vergoeding vanuit je basis-ziektekostenverzekering dan moet je je aanmelden bij een eerstelijns psycholoog na verwijzing van de huisarts. Hier zijn lange wachtlijsten. Deze zal vervolgens vaststellen of er sprake is van een stoornis is en op basis daarvan een vergoeding regelen bij je zorgverzekeraar.
Sommige therapievormen worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering onder het kopje "alternatieve/complementaire geneeswijzen". Dit verschilt enorm per verzekeraar. Ik voldoe momenteel bewust niet aan het protocol die daarvoor geldt.

Een andere mogelijkheid is vergoeding via je werkgever;

In veel gevallen dat er sprake is van ziekte, vanwege bijvoorbeeld stress of burn-out, wil de werkgever meebetalen aan je therapie. Met de juiste hulp ben jij namelijk veel sneller en sterker weer terug op je werkplek en heeft de werkgever daar profijt van. Dat bespaart de werkgever veel geld. De bedrijfsarts moet dan vaststellen dat een deel van jouw klachten werkgerelateerd zijn.

Daarnaast beschikken veel werkgevers een opleidingsbudget per medewerker(In sommige CAO’s is dat zelfs verplicht).
Dit budget mag jij gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling, als jij maar kan aantonen dat dat ten goede komt van jouw werkprestaties. Je kan groeien in kennis, maar ook in vaardigheden. op je factuur kan ik vermelden dat het gaat om een persoonlijk ontwikkelingstraject.

Heb je vragen?

Voel je vrij om contact op te nemen, ik beantwoord graag jouw vragen!

unsplash