Thirza Beckeringh

Psychosociaal Therapeut | Traumaspecialist| Yogadocent


Welkom bij True Nature Therapy! Mijn naam is Thirza en ik ben de trotse eigenaresse. Mijn reis naar dit punt in mijn leven is er een geweest van diepgaande zelfontdekking en ontwikkeling.

Als traumatherapeut, yogadocent en spiritueel leraar heb ik mijn passie gevonden in het begeleiden van anderen op hun pad naar innerlijke rust, veerkracht en heelheid. Maar mijn reis begon niet altijd zo helder.

Als alleengeboren tweeling heb ik een ongewone start gehad. Ik ben opgegroeid met het bewustzijn van het overlijden en aborteren van mijn tweelingbroertje, een prenataal trauma dat diepe sporen heeft achtergelaten in mijn hele leven. Deze ervaring heeft geleid tot gevoelens van leegte, gemis, eenzaamheid en onbewuste schuldgevoelens die me altijd hebben vergezeld.

De band tussen tweelingen is van een unieke aard, en het verlies van mijn broertje heeft de basis gelegd voor mijn zoektocht naar verbinding, harmonie en eenheid in de wereld om me heen. Daarnaast heeft de intense emotionele omgeving tijdens mijn zwangerschap en geboorte geleid tot een diepgeworteld gevoel van onveiligheid, alertheid en overprikkeldheid, wat mij als HSP (Hoog Sensitief Persoon) heeft gevormd.

In mijn professionele leven heb ik verschillende paden bewandeld, op zoek naar wat echt bij me paste. Bij Capgemini ontdekte ik mijn talent voor het heel snel herkennen van patronen en het werken met focus en detail. Bij de Politie Rotterdam-Rijnmond vond ik mijn liefde voor het werken met mensen, waarbij ik kordaat en to-the-point kon zijn.

Maar het was pas toen ik mijn weg vond als yogadocent dat ik echt thuiskwam bij mezelf. Door te werken met lichaamswerk, ademwerk en oosterse helingstechnieken ontdekte ik de kracht van innerlijke rust en de kunst van het zijn als "het oog van de storm". Ik volgde verschillende opleidingen op het gebied van yoga, meditatie, intuïtieve ontwikkeling en psycho-sociale therapie volgens de Wielwerkmethode.

Het is mijn persoonlijke ervaring met trauma en sensitiviteit die mij heeft geïnspireerd om anderen te helpen hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te omarmen. In mijn werk combineer ik mijn kennis van trauma, yoga en spiritualiteit om een veilige en ondersteunende ruimte te creëren waarin mensen kunnen helen en groeien.

Mijn ervaring

Inmiddels ben ik al jaren gecertificeerd yoga- en meditatiedocent, Mind-Walk© Trainer, Natuurtherapeut en afgestudeerd als Psychosociaal therapeut volgens de Wielwerkmethode. Daarnaast heb ik mijn Reiki III Master certificaat behaald.

Ik ben ervaringsdeskundige in het trauma van een alleengeboren tweeling, het onderwerp van mijn afstudeerscriptie, hoogsensitiviteit, vormen van autisme en hoogbegaafdheid. Daarnaast hou ik mij vooral bezig met klachten die veroorzaakt worden door dieperliggende blokkades en trauma's, belemmerende, herhalende gedragspatronen en psychische klachten die tot uiting komen in het lichaam.


Mijn drijfveer en passie

is mensen bewust te maken van hun lichaam, emoties, energie en geest. Te zien wat ik vaak al snel zie; jouw kern, jouw passie, jouw kracht, ook wanneer die diep verstopt zit. Daarnaast ben ik dol op de natuur en gebruik ik haar als spiegel en locatie voor mijn trainingen en coaching. Middels holistische therapie kan ik mensen een breed scala aan mogelijkheden aanbieden, zodat er altijd iets is wat voor jou past. Ik heb veel cognitieve én spirituele kennis en combineer deze graag. Ik zie mezelf als een magisch realist;

ik heb een realistisch beeld van de moderne wereld en ondertussen durf ik te twijfelen aan zogenaamde 'waarheden', durf ik te dromen, te verlangen en kan ik dat bij jou ook aanwakkeren. Om zo te worden waarvoor jij specifiek bedoeld bent.


Waar ik goed in ben?

Ik zie heel snel (onbewuste) patronen, verbindingen tussen oorzaak en gevolg van gedachten, energie en emoties op je gedrag en lichaam. Ik ben eerlijk en to-the-point en hou je met veel liefde een spiegel voor. Daarnaast stimuleer ik mensen om het beste uit zichzelf te halen, jouw ware natuur te vinden én te leven!

Mijn intuïtie is zeer sterk ontwikkeld en ik kan jou helpen jezelf (weer) in je kracht te zetten. Ik ben spiritueel én sta met beide voeten in de klei. Therapie bij mij is geen langdurig verhaal van om de hete brei heen, maar vrij snel naar de échte kern van jouw blokkade. Daarom komen bij mij vaak clienten die al meerdere therapieën hebben gehad, waarbij ze het gevoel hebben nog niet (goed) geholpen te zijn. Bij mij weet je vrij snel waar je aan toe bent, waar je oplossing ligt en kun je zelf bepalen of je daar, samen met mij, doorheen wilt. Ik ben eerlijk en direct, gepassioneerd en ik geloof in jou! Ik verwacht dan ook van jou dat je echt een verandering wilt in je leven en daarvoor jezelf op nummer 1 zet.


Heb je alles al geprobeerd, heb je minder goede ervaringen met therapieën uit het verleden, wil je nu écht aan de slag met jezelf om de beste versie van jezelf te worden? Neem dan contact met me op en dan kijken we samen wat bij jou past.

Therapeut erkenning KTNO

De KTNO is een platform voor kwaliteitsborging van vakopleidingen, modules en bij- of nascholingen. Zij geven accreditaties af zodat jij weet dat ik mijn opleiding tot therapeut heb gevolgd bij een instituut dat voldoet aan de hoogste eisen. Wielwerk Therapeut Accreditatie door KTNO onder nummer K5355

Diploma erkenning CRKBO

Wielwerk Opleidingen is geregistreerd en goedgekeurd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet aan alle kwaliteitseisen van dit overheidsregister.

Kwaliteitserkenning

Wielwerk Opleidingen is erkend door de GRO, de GAT Register Opleidingen.